Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Phanos Boscross & Phanos Bosloop - Januari 2017

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Phanos Boscross in Amsterdamse bos met dit jaar het Runnersworld NK cross!
  • De Phanos Boscross
  • De Phanos Bosloop
  • Het Runnersworld NK Cross
  • De Scholierencross
  • De BOSScross
  • De G-cross voor de G-atleten
  • Over Runnersworld
  • Over Join the Pipe
 

Phanos Boscross in Amsterdamse bos met dit jaar het Runnersworld NK cross!

picture

In het weekend van 4 en 5 maart organiseert atletiekvereniging Phanos Amsterdam in samenwerking met Runnersworld de 14e editie van de Phanos Boscross met dit jaar het Runnersworld NK Cross! Als recreant of als wedstrijdloper schrijf je je in voor de Phanos Boscross en loopt over hetzelfde parcours als de toppers. Het prachtige en zeer uitdagende parcours van deze cross in het Amsterdamse bos, voert over diverse soorten onverharde ondergrond en je beklimt meerdere keren de onder hardlopers zeer bekende heuvel. Omgevallen bomen en kniediepe plassen maken het verhaal compleet, niet voor de iedereen weggelegd maar wel volop spektakel en een uniek loopavontuur!

Bij elkaar een echte cross country zoals je die eigenlijk alleen nog in Engeland tegenkomt. Bekijk het programma en schrijf je in via: www.phanosboscross.nl, www.phanosbosloop.nl of www.runnersworldnkcross.nl.


 

De Phanos Boscross

picture

Hieronder vindt je diverse onderdelen waaraan je – naast de Phanos Boscross – kan deelnemen. Voor elk wat wils, maar aan welk onderdeel je ook mee doet, de heuvel is de grootste hindernis die je moet overwinnen. De heuvel is het middelpunt van het parcours. De historie van heuvel en bos stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw, toen het bos als werkverschaffingsproject tijdens de crisisjaren werd gebouwd. Vanaf dat moment is de heuvel het hoogste punt van Amsterdam en naast een mooi uitzichtpunt ook een perfecte trainingslocatie. Bij veel (professionele) sporters is de heuvel berucht om de slopende conditie en krachttrainingen die zij daar af hebben gewerkt. Nu is het jullie beurt om de heuvel te ervaren!


 

De Phanos Bosloop

picture

Is zo’n race over onverharde paden je iets te veel, maar wil je wel graag meedoen, doe dan de 10 km Bosloop! Je gaat net zoals de Boscross en het NK cross meerdere keren de heuvel over maar dan over verharde paden. Dat maakt het naast een prachtige loop ook een echte uitdaging.


 

Het Runnersworld NK Cross

picture

Voor de echte toppers is er het Runnersworld NK Cross, afsluitend onderdeel van het Lotto Crosscircuit. De snelste lopers van Nederland treffen hier elkaar op een van de mooiste parcours van Nederland! Leden van een atletiekvereniging kunnen zich inschrijven voor het Runnersworld NK Cross.


 

De Scholierencross

picture

Alle scholieren van Amsterdam en omstreken worden van harte uitgenodigd en uitgedaagd om ook het NK Cross mee te komen ervaren. Tijdens het NK cross zullen er ook starts zijn voor scholieren die niet aan een atletiekvereniging verbonden zijn maar hardlopen wel erg leuk vinden en wel toe zijn aan een uitdaging.


 

De BOSScross

picture

Als onderdeel van de Phanos Boscross/Runnersworld NK Cross in het Amsterdamse Bos wordt een businessrun, de BOSScross georganiseerd. Met een team van 3 tot 4 mensen loop je over het parcours van het Runnersworld NK Cross. Iedereen loopt de afstand van 7,2 km. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar er kan gewonnen worden. De tijd van je drie beste collega’s telt. Er wordt ook een prijs uitgereikt voor het best geklede team.


 

De G-cross voor de G-atleten

picture

Ook de G-lopers komen aan hun trekken tijdens de G-cross. Precies tussen de dames en heren toplopers hebben ze het beste moment in het programma en kunnen ook zij over het parcours van de Nederlands kampioen snellen.


 

Over Runnersworld

picture

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland en onderdeel van retailorganisatie Euretco. De keten heeft dertig vestigingen in Nederland en biedt klanten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle vestigingen werken uitsluitend ervaren hardlopers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen.

Runnersworld is door de consument zes keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport: in 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Meer informatie over Runnersworld is te vinden op www.runnersworld.nl en www.facebook.com/runnersworldNed.


 

Over Join the Pipe

picture

Door mee te doen met de Phanos Boscross de Phanos Bosloop of het Runnersworld NK Cross ondersteun je Join the Pipe. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.
Voor meer informatie: www.join-the-pipe.org/nl


 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de websites www.phanosboscross.nl, www.phanosbosloop.nl en www.runnersworldnkcross.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar boscross@phanos.amsterdam voor andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief Phanos Boscross & Bosloop is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.