Bekijk deze e-mail in je browser

 


Lopersnieuwsbrief Atletiekvereniging Phanos - Januari 2018

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Vondelparkloop ‘Light the Night’
  • Vondelparkloop ‘Race the Day’
  • Een marathon lopen in 2018?
  • Rondje Mokum & Mokums Cross Circuit
  • Boscross
  • Friday Night Run
  • Bevrijdingsvuurestafette
  • Looptrainingen voor bedrijven
  • Agenda

 

Vondelparkloop ‘Light the Night’

picture

Ook dit jaar organiseert de Vondelparkloop weer een ‘Light the Night’ editie op zaterdagavond 20 januari. Met spectaculaire en sfeervolle verlichting langs te route, en natuurlijk gezellige muziek van onze DJ’s, is dit een geweldig lichtpuntje in de donkere wintermaanden. Ook de lopers zelf verschijnen verlicht aan de start van deze 10 km loop, en vormen zo een prachtig lint van lichtjes door het park. ‘Light the Night’ is elk jaar weer een feest. Help jij ook mee het Vondelpark op te lichten op 20 januari?


 

Vondelparkloop ‘Race the Day’

picture

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen, komt het weekend van de Vondelparkloop snel dichterbij. De Vondelparkloop ‘Race the Day’ is een echte klassieker, met dit jaar alweer de 44e editie. Op 21 januari zullen naar verwachting weer ruim 2.000 deelnemers starten op de verschillende onderdelen van deze gezellige loop in hartje Amsterdam. Kies voor 1, 2, of 3 ronden door het park, voor een afstand van 3,5 km, 6,7 km, of 10 km. Voor kinderen is er de Bachi Amaa kinderloop.

Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel: de inschrijvingstermijn is verlengd tot 14 januari!


 

Een marathon lopen in 2018?

picture

Wil je een marathon gaan lopen, maar weet je eigenlijk niet goed hoe je je daar het best op kan voorbereiden? Doe dan mee met de marathoncursus van Phanos. Elke donderdag traint een grote groep lopers van uiteenlopend niveau voor een marathon in voor- of najaar.

Heb je plannen om al in het voorjaar een marathon te gaan lopen (bijv. Rotterdam)? Schrijf dan in voor onze marathoncursus die op donderdag 25 januari van start gaat. In 12 wekelijkse trainingen, zorgen we ervoor dat je goed voorbereid aan de start staat van jouw marathon.

Voor alle informatie en inschrijven, zie www.phanos.amsterdam/loopcursus

Wil je in het najaar aan de TCS Amsterdam marathon meedoen (of aan een andere najaarsmarathon, zoals Berlijn of New York)? Dan kun je eind april aansluiten bij de cursus gericht op deelname aan een najaarsmarathon.

Maar je hoeft niet tot april te wachten. Je kunt ook nu al meetrainen met een van onze loopgroepen.


 

Rondje Mokum & Mokums Cross Circuit

picture

De Vondelparkloop is traditioneel de eerste loop van het Rondje Mokum. Zeven mooie hardloopevenementen, georganiseerd door de atletiekverenigingen van Amsterdam, vormen door het jaar heen een grote ronde door de stad. Doe je aan minstens 4 van de lopen mee in 2018? Dan krijg je een prachtig hardloopshirt als herinnering.

Dit jaar is bovendien de 1e editie van het Mokums Cross Circuit, die afgetrapt wordt met de Gaasperplascross op zaterdag 13 januari. Ook de DiemerCross en de Boscross maken onderdeel uit van het circuit. Rondje Mokum en het Cross Circuit zijn niet alleen bedoeld voor de fanatieke wedstrijdloper, maar is ook heel leuk voor de recreant die wel van een uitdaging houdt. Kijk dus snel hoe je mee kunt doen met deze unieke 1e editie!


 

Boscross

picture

Omgevallen bomen en kniediepe plassen… Op 10 en 11 maart 2018 organiseert Phanos de 15e editie van de Boscross, een uniek loopavontuur door het Amsterdamse Bos! De Boscross is onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en bovendien het toneel van het Nederlands kampioenschap cross (het NK Cross). Deze echte cross gaat over de velden en onverharde paden van het Amsterdamse Bos, en trotseert zelfs meerdere keren de heuvel. Je kunt je inschrijven voor individuele wedstrijden voor jeugd, senioren, en masters, maar natuurlijk ook voor een prestatieloop voor recreanten. Wees er snel bij!


 

Friday Night Run

picture

Loop elke tweede vrijdag van de maand mee met de FNR, een duurloop van een uur in verschillende tempogroepen. Start om 19:30 uur vanuit het Olympisch Stadion. Zie www.fridaynightrun.nl voor nadere info. Deelname is gratis. In maart is er dit jaar geen Friday Night Run.


 

Bevrijdingsvuurestafette

picture

Elk jaar brengt een groep van 70 Amsterdamse lopers het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Amsterdam, een tocht van een kleine 100 km. De start is om middernacht; gedurende de nacht wordt in estafettevorm gelopen, waarbij je afwisselend loopt, een andere loper op de fiets begeleidt, en uitrust in de touringcar. Reken er op dat je minstens 20 km loopt, meer mag uiteraard ook. Vertrek met de touringcar is ’s avonds op 4 mei; de volgende ochtend wordt een ontbijt verzorgd. Het vuur wordt naar het bevrijdingsfestival in het Westerpark gebracht. Heb je interesse om mee te doen? Laat dat dan alvast, geheel vrijblijvend, weten aan Ron Jansen, verenigingsmanager@phanos.amsterdam. We houden je op de hoogte als de inschrijving opengesteld wordt.


 

Looptrainingen voor bedrijven

picture

Wilt u zich met uw collega’s voorbereiden op deelname aan de Damloop, of een andere bedrijvenloop? Dan kunnen wij voor u het voorbereidingstraject verzorgen: hetzij in een van onze bestaande groepen, of apart voor uw bedrijf. Dat kan op onze locatie (Olympisch Stadion), of bijv. in het Amsterdamse Bos, maar ook in de buurt van uw bedrijf, na werktijd of eventueel in de lunchpauze. Neem voor een pakket op maat contact op met Ron Jansen, verenigingsmanager@phanos.amsterdam.


 

Agenda

12 januari Friday Night Run
20 januari Vondelparkloop, Light the Night
21 januari Vondelparkloop, Race the Day
25 januari start Marathoncursus
9 februari Friday Night Run
10 maart Phanos boscross, en NK cross
11 maart Phanos boscross, en NK cross
13 april Friday Night Run
4/5 mei bevrijdingsvuurestafette


 

Kijk voor meer informatie op de website www.phanos.amsterdam. Met vragen over bovenstaande of andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
   

© 2014-2017 Het Phanos Lopersnieuws is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.