Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Boscross - # 2018

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

 • Doe mee! Phanos Boscross & NK Cross
 • De Phanos Boscross; Trotseer jezelf
 • De NK Cross; Meet jezelf met de snelsten
 • Scholieren Boscross; voor Basis- en Voortgezet Onderwijs
 • Business Boscross; afzien vooraf aan gezelligheid
 • G-Cross voor G-Atleten; toplopers gezocht!
 • Cross-Clinics; Jij bent goed voorbereid!
 • Niet lopen, toch bijdragen? Word vriend van De Boscross
 • Ren mee voor Join the Pipe
 • De totaalaanpak van Fysiomed
 • Sponsoren Boscross
 

Doe mee! Phanos Boscross & NK Cross

In het weekend van 10 en 11 maart organiseert atletiekvereniging Phanos Amsterdam, in samenwerking met Runnersworld, de 15e editie van de Phanos Boscross! De Boscross is onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en bovendien het toneel van het Nederlands Kampioenschap cross.

Het prachtige en zeer uitdagende parcours van deze cross in het Amsterdamse bos voert over diverse soorten onverharde ondergrond en je beklimt meerdere keren de onder hardlopers zeer bekende heuvel. Omgevallen bomen en kniediepe plassen maken het verhaal compleet; een forse uitdaging met volop spektakel en gegarandeerd een uniek loopavontuur!

Bekijk het volledige programma en schrijf je snel in!

tip: Kom je niet rennen, kom dan kijken : )


 

De Phanos Boscross; Trotseer jezelf

Het hoofdprogramma van het weekend is de Phanos Boscross voor recreanten op zaterdag 10 maart. Of je nu een ervaren hardloper bent of beginnende recreant, de Boscross is dé manier om het Amsterdamse bos te ervaren. Het parcours van 6 km bestaat uit 3 ronden van 2 km, en voert over bospaden, ruiterpaden, modder en gras. Per ronde wordt bovendien twee keer de heuvel beklommen; het hoogste punt van Amsterdam, berucht onder zowel recreanten als professionele hardlopers en de locatie bij uitstek voor pittige conditie- en krachttrainingen.

Ga op 10 maart de uitdaging aan met jezelf, en trotseer de modder en kou! Inschrijven kan (nu) nog >>>


 

De NK Cross; Meet jezelf met de snelsten

Voor de echte toppers is er de NK Cross, afsluitend onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. De snelste lopers van Nederland treffen elkaar hier op één van de mooiste en meest uitdagende parcours van Nederland! Iedereen die lid is van een atletiekvereniging en beschikt over Nederlandse identiteit kan zich inschrijven voor het NK Cross. Er zijn verschillende wedstrijden in diverse leeftijdscategorieën, verspreid over de zaterdag en zondag.

Kijk snel op de website voor een overzicht van de categorieën, afstanden, en het parcours!


 

Scholieren Boscross; voor Basis- en Voortgezet Onderwijs

Rennen zoals rennen bedoeld is!

Speciaal voor alle scholieren van Amsterdam en omstreken organiseren wij de ScholierenBoscross op zaterdag 10 maart. Voor de scholieren van het basisonderwijs hebben wij een Ouder en Kind Cross; Ouder en kind gaan (samen) als team de strijd aan tegen het wilde parcours. Waarbij jullie over een parcours van 1,6 km lopen en uiteraard samen de heuvel zullen trotseren.

Middelbare scholieren kunnen individueel of als team hun school vertegenwoordigen tijdens de Boscross, over een ronde van 2,5 km.

Kom het NK Cross circuit ervaren, en daag je vrienden of klasgenoten uit om deze unieke uitdaging aan te gaan! Schrijf je in en doe mee met deze Heldenloop!


 

Business Boscross; afzien vooraf aan gezelligheid

Als onderdeel van de Phanos Boscross kunnen teams zich inschrijven voor de BusinessBoscross op zaterdag 10 maart. De BusinessBoscross betekent gezellig samen met je collega’s afzien in de modder op het parcours van het Runnersworld NK Cross. Met een team van 4 tot 6 personen loop je een afstand van 6,0 km en beklim je meerdere keren de heuvel van het Amsterdamse bos. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar voor de drie beste teams staat er wel een prijs klaar.

Na de wedstrijd is er een gezellige borrel in de VIP tent, waar iedereen kan nagenieten van zijn prestaties. Klinkt als een mooie uitdaging, niet? Schrijf jouw team hier in >>> 


 

G-Cross voor G-Atleten; toplopers gezocht!

Ook de G-atleten komen aan hun trekken tijdens het crossweekend. Voor hen is er de G-cross op zondag 11 maart over een afstand van 0,7 km. Precies tussen de start van de dames en heren toplopers hebben ze het beste moment in het programma en kunnen ook zij over het parcours van de Nederlands kampioen snellen; aangemoedigd door de deelnemers en toeschouwers van het NK Cross.

Inschrijven voor dit heerlijke evenement? Dat doe je hier >>>


 

Cross-Clinics; Jij bent goed voorbereid!

Wil je je goed voorbereiden op de locatie en te gelijkertijd ook meer leren over de techniek van het crossen, doe dan mee met een van de clinics.

Er zijn clinics voor volwassenen en kinderen.

Aanmelden kan via de website! (clinics zijn gratis voor deelnemers aan de boscross)


 

Niet lopen, toch bijdragen? Word vriend van De Boscross

Ook als je niet meeloopt met de Boscross kun je een bijdrage leveren en het evenement van dichtbij meemaken.

Word vriend van de Boscross!  Voor €50 eenmalig wordt je vriend en krijg je het volgende:

 • Steun Phanos bij de organisatie van de Boscross en NK Cross.
 • Gedurende het weekend toegang tot de VIP-tent
 • Gratis consumptie
 • Gratis Join-the-pipe Boscross herbruikbare waterfles
 • Je naam komt op de Vrienden van de Boscross hall of fame
 • €10 van je bijdrage gaan naar het goede doel Join-the-pipe
 • In de zomer een workshop van een topcrosser

Wil je vriend worden? Stuur een mail naar boscross@phanos.amsterdam


 

Ren mee voor Join the Pipe

Door mee te doen met de Phanos Boscross, de Phanos Bosloop, of het NK Cross ondersteun je Join the Pipe. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.

Voor meer informatie: www.join-the-pipe.org/nl


 

De totaalaanpak van Fysiomed

Bij SMC Fysiomed geloven we in een totaalaanpak. We hebben het onze missie gemaakt om mensen te helpen beter te presteren en zich beter te voelen door lichaam, geest en energiesysteem met elkaar in balans te brengen. Dat doen we door onze interdisciplinaire aanpak, we hebben veel specialisten in huis om die balans te bereiken. En als we denken dat we een externe specialist nodig hebben, dan zijn de lijnen kort.

Lees meer op www.fysiomed.org


 

Sponsoren Boscross

De Boscross wordt mede mogelijk gemaakt door:


 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de website www.boscross.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar boscross@phanos.amsterdam voor andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief Phanos Boscross is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.