Bekijk deze e-mail in je browser

 


Lopersnieuwsbrief Atletiekvereniging Phanos - # 2018

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • NK Cross en Boscross – Kom rennen of kijken!
  • De Boscross – Ook voor beginners
  • Bevrijdingsvuurestafette
  • Friday Night Run – De volgende is op 13 april
  • Rondje Mokum 2018
  • Agenda

 

NK Cross en Boscross – Kom rennen of kijken!

 

In het weekend van 10 en 11 maart organiseert atletiekvereniging Phanos Amsterdam, in samenwerking met Runnersworld, de 15e editie van de Phanos Boscross! De Boscross is onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en bovendien het toneel van het Nederlands Kampioenschap cross.

Het prachtige en zeer uitdagende parcours van deze cross in het Amsterdamse bos voert over diverse soorten onverharde ondergrond en je beklimt meerdere keren de onder hardlopers zeer bekende heuvel. Omgevallen bomen en kniediepe plassen maken het verhaal compleet; een forse uitdaging met volop spektakel en gegarandeerd een uniek loopavontuur!

Bekijk het volledige programma en schrijf je snel in!

tip: Kom je niet rennen, kom dan kijken : )


 

De Boscross – Ook voor beginners

 

Of je nu een ervaren hardloper bent of beginnende recreant, de Boscross is dé manier om het Amsterdamse bos te ervaren. Het parcours van 6 km bestaat uit 3 ronden van 2 km, en voert over bospaden, ruiterpaden, modder en gras. Een heerlijke uitdaging voor elke hardloper.

Per ronde wordt maar liefst twee keer de heuvel beklommen; het hoogste punt van Amsterdam; fameus onder zowel recreanten als professionele hardlopers en de locatie voor een pittige conditie- en krachttraining.

Ga op 10 maart de uitdaging aan met jezelf, en trotseer de modder en kou! Inschrijven kan tot en met 7 maart maar vol is vol >>>


 

Bevrijdingsvuurestafette

 

pictureElk jaar brengt een groep van 70 Amsterdamse lopers het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Amsterdam, een tocht van een kleine 100 km. De start is om middernacht; gedurende de nacht wordt in estafettevorm gelopen, waarbij je afwisselend loopt, een andere loper op de fiets begeleidt, en uitrust in de touringcar.

Reken er op dat je minstens 20 km loopt, meer mag uiteraard ook. Vertrek met de touringcar is ’s avonds op 4 mei; de volgende ochtend wordt een ontbijt verzorgd. Het vuur wordt naar het bevrijdingsfestival in het Westerpark gebracht. Heb je interesse om mee te doen? Laat dat dan alvast, geheel vrijblijvend, weten aan Ron Jansen, verenigingsmanager@phanos.amsterdam. We houden je op de hoogte als de inschrijving opengesteld wordt.


 

Friday Night Run – De volgende is op 13 april

 

pictureLoop elke tweede vrijdag van de maand mee met de
Friday Night Run, een gezellige (d)uurloop van een uur met pacers op de snelheden 9, 10, 11, 12 en 13 kilometer per uur. Voor wie liever iets rustiger aan doet is er de ’45 minuten groep’ die 6 kilometer rent.

Start om 19:30 uur vanuit het Olympisch Stadion. Zie www.fridaynightrun.nl voor nadere info of meldt je aan via Facebook >> Friday Night Run 130418
Deelname is gratis.

NB: In maart is er dit jaar geen Friday Night Run.


 

Rondje Mokum 2018

 

pictureDe Vondelparkloop, traditioneel de eerste loop van het Rondje Mokum, is alweer achter de rug dus de eerste tussenstand voor het rondje Mokum is ook een feit.  Nog zes mooie hardloopevenementen – georganiseerd door de atletiekverenigingen van Amsterdam – te gaan. Zo loop je hard door elke uithoek van de stad.

Lukt het je om aan minstens 4 van de lopen mee te doen in 2018? Dan krijg je een prachtig hardloopshirt als herinnering.


 

Agenda


10 maart –  Phanos boscross, en NK cross
11 maart – Phanos boscross, en NK cross
13 april – Friday Night Run
4/5 mei  – Bevrijdingsvuurestafette
11 mei – Friday Night Run
31 mei – Uilenstede VU Polderloop


 

Kijk voor meer informatie op de website www.phanos.amsterdam. Met vragen over bovenstaande of andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
   

© 2014-2017 Het Phanos Lopersnieuws is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.