Bekijk deze e-mail in je browser

 


Lopersnieuwsbrief Atletiekvereniging Phanos - november 2018

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Inschrijving Vondelparkloop 2019 geopend!
  • Toptijden en blije gezichten op de OSL 2018
  • Trainen in een groep is veel leuker
  • De Boscross komt weer!
    Nieuw dit jaar: De Night Trail! En de Bosloop is terug van weggeweest
  • ‘Amsterdam loopt harder’ wedstrijdagenda

 

Inschrijving Vondelparkloop 2019 is geopend!

picture

Op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019 vindt alweer de 45eeditie van de Vondelparkloop plaats. Dit jaarlijkse hardloopspektakel in het mooiste park van Amsterdam begint op zaterdagavond met de gezellige ‘Light the Night’ loop. Deze 10km nightrun is elk jaar weer een feest met bijzondere lichtstellages, muziek en entertainment langs het parcours. 

 

Op zondag, tijdens de klassieke Vondelparkloop ‘Race the Day’, zorgen de vele toevallige voorbijgangers voor een groot publiek en authentieke Amsterdamse gezelligheid. Je kunt kiezen uit een afstand van 3,5 km, 6,7 km, of 10 km, en voor de jonge hardlooptalenten is er de ‘Bachi Amaa kinderloop’ van 1,5 km. Jij doet toch ook mee?

 

Maak snel je keuze en schrijf je in!


 

Toptijden en blije gezichten op de OSL 2018

picture

De Olympisch Stadionloop, editie 2018, leek rechtstreeks af te steven op een regenachtige zondag. Maar dat bleef de organisatie en de lopers bespaard dit jaar. Het bleef droog tot en met het einde zodat de poncho’s en ingeknipte vuilniszakken in de sporttas konden blijven zitten. En het was dus perfect hardloopweer!

Dat zagen we terug in de supersnelle kinderloop, de strijd tussen de bedrijventeams op 10K en de inspanningen van de scholenteams op de 5K en de mooie blije gezichten die dat opleverde bij de sporters maar zeker ook bij de supporters. Op de 5K ging het supersnel en op de 10K werd sinds 2012 niet meer zo snel gelopen. Een topdag voor een uitverkocht huis (zorg dat je er volgend jaar op tijd bij bent...

Lees hier verder voor het hele verslag >>

Meer foto's? Kijk op de Facebookpagina >>


 


 

Trainen in een groep is veel leuker

picture

Phanos organiseert loopcursussen voor hardlopers van alle niveaus. Zo start in november een cursus ter voorbereiding van de epische  halve marathon van Egmond (start 13 januari 2019) en in januari kun je aansluiten om je voor te bereiden op één van de voorjaarsmarathon.

En trainen in een groep maakt hardlopen nog zoveel leuker. Je leert van de trainers maar ook van elkaar en je werkt samen naar een gemeenschappelijk doel. Dat motiveert ontzettend en is bovendien heel gezellig. En je hoeft echt geen ervaren of snelle (marathon)loper te zijn. Sterker nog: veel lopers hebben werken in deze groep samen aan aan hun eerste mijlpaal.

Deze groep staat onder leiding van René van Ravenzwaaij en Germán Silva (tweevoudig winnaar van de marathon van New York). Kijk eens op Het Parool  voor een sfeerimpressie.

Een proeftraining mag altijd!*

Wil je meer weten?

Kijk dan op de website van Phanos. Daar vind je ook het inschrijfformulier.

* p.s. de training vervalt op 15-11 maar op andere dagen ben je van harte welkom


 
 

De Boscross komt weer! Nieuw dit jaar: De Night Trail

Op 16 december 2018 is het weer zover: de Boscross! Na twee succesvolle NK’s gaat de Boscross dit jaar door als onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. In december kunt u weer genieten van mooiste en zwaarste cross van de Randstad.

 

De Boscross is onderdeel van het Nationaal Crosscircuit en het regionale RunX Crosscircuit.

 

De Bosloop is terug

Wilt u liever minder modder maar niet minder bos? Dan is er goed nieuws; De Bosloop is weer terug. U loopt een parcours van 10 kilometer over de mooiste verharde paden van het Amsterdamse Bos. Een prachtige prestatieloop voor iedereen die graag door de natuur loopt.

 

Inschrijven voor de bosloop kan hier >>

 

Night Trail

Aan de vooravond van de cross organiseert de Boscross dit jaar ook een 'Night Trail'. Een ware uitdaging voor hardlopers die een extra element aan hun trailrun toe willen voegen. De smalle onverharde paadjes vormen in het onverlichte Amsterdamse Bos een spectaculair parcours.

 

Let op: slechts 150 plekken beschikbaar voor de Night Trail! Inschrijven kan hier >>

  

‘Amsterdam loopt harder’ - Wedstrijdagenda

picture- De Phanos Boscross

De mooiste cross van Amsterdam en omstreken is nu onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. Voor trailavonturies is er nu de NightTrail!
www.phanosboscross.nl

- De Vondelparkloop
Zaterdag 19 januari ‘Light the night’, en zondag 20 januari ‘Race the day’.

De inschrijving gaat binnenkort open en is elk jaar heel snel volgeboekt, dus schrijf op tijd in! www.vondelparkloop.nl

- Friday Night Run
Loop de tweede vrijdag van de maand mee met de Friday Night Run, een socale duurloop van een uur met verschillende tempogroepen. Start om 19:30 uur vanuit het Olympisch Stadion en deelname is gratis. De volgende FnR is op 9 november.  www.fridaynightrun.nl. 

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamlooptharder.nl


 

Kijk voor meer informatie op de website www.phanos.amsterdam. Met vragen over bovenstaande of andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
   

© 2014-2017 Het Phanos Lopersnieuws is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.