Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Friday Night Run - # 2018

 

Hallo Loper,

De Friday Night Run is een gratis duurloop op de tweede vrijdag van de maand. Iedere hardloper kan meedoen, het is een echte social run met pacers op verschillende snelheden. Kom lekker een uur hardlopen met anderen: het is goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid!

Wie nog geen uur in de benen heeft, kan overigens mee met de 45 minuten groep. Die rent op een tempo van 8K per uur een route van 6 kilometer.

------------

In deze nieuwsbrief:

  • Loop je vrijdag weer mee met de Friday Night Run?
  • Praktische informatie
  • Sneller herstellen van Spierpijn
  • De Boscross is heerlijk!
  • Verder lopen….
 
 

Loop je vrijdag weer mee met de Friday Night Run?

Aanstaande vrijdag mogen we weer: de Friday Night Run. Kom om aan je tempoduurvermogen te werken, gezellig samen hard te lopen, je nieuwe hardloopschoenente te showen aan je hardloopmaatjes of om jezelf na afloop te belonen met een lekker speciaalbiertje.

Allemaal prima redenen.

We starten om 19.30 met een warming up in het Olympisch Stadion en rennen daarna een mooi rondje door Amsterdam om  vervolgens door een uurt later weer door de poorten van het Olympisch naar binnen te rennen.

Vergeet niet om je hardloopmaatjes mee te nemen. Iedereen die een uur (maar er is ook een 45 minuten-groep) kan rennen is meer dan welkom.

Als altijd kun je kiezen voor vijf snelheden onder begeleiding van ervaren pacers. De pacers rennen op 9, 10, 11, 12 of 13 km per uur. Voor beginnende lopers is er een groep die een afstand van zes kilometer rent in 45 minuten.

Dit keer de Lichtjesloop langs het Vondelpark, Museumplein

De route bij deze editie van de Friday Night Run gaat vanaf het Olympisch Stadion door het Vondelpark in de richting van het Museumplein. Onderweg geniet je van alle feestelijke verlichting, de stad en natuurlijk van een goed hardloopgesprek met elkaar. Een lekker rondje dus.

Tot vrijdag!


 

Praktische informatie 

Op de Friday Night Run-website kun je alle praktische informatie vinden.

Het belangrijkste; De Friday Night Run is gratis!  

Neem eventueel wel geld of je pinpas mee om aan de bar in de kantine eten en drinken te kunnen kopen.

  • De gezamenlijke warming-up begint om 19:30 uur, maar je kunt al eerder terecht in de kantine van Phanos
  • We starten en finishen in het Olympisch Stadion en alle tempogroepen (9,10,11,12, en 13 kilometer per uur) lopen ongeveer een uur.
  • Er is ook een groep voor beginners; deze loopt in 45 minuten zes kilometer met een tempo van ongeveer 8 kilometer per uur (dat is 7min 30sec per kilometer)
  • Je kunt gebruik maken van faciliteiten van Phanos; de kleedkamers met douches, kluisjes (voor zover beschikbaar) en de kantine

 

Wat te dragen op koude dagen?

There is no such thing as bad weather, only bad clothes. Als het weer guurder wordt en de temperatuur daalt, gaan jouw trainingen gewoon door. Door je te kleden volgens het 3-lagen-systeem kun je ook tijdens de feestdagen blijven lopen.

 

Lees verder op de pagina van onze sponsor All4Running >>


 

Compressiesokken tegen de kou

Wanneer de temperatuur buiten daalt en de dagen wat korter worden, voelt het soms als een hele opgave om lekker een stuk te gaan hardlopen. Toch hijs je jezelf in je hardloopkleding als je je beseft hoe heerlijk het altijd is als je weer geweest bent.

STOX Running Socks voorkomen dat je been uit kan zetten waardoor het bloed niet naar je onderbeen zakt. Ideaal als je lang achter elkaar rent, want lang hardlopen heeft tot gevolg dat je bloed niet naar behoren omhoog wordt gepompt. De sokken verbeteren de bloedcirculatie. Wat er ook weer voor zorgt dat je het niet koud krijgt. Daarnaast bieden de sokken optimaal comfort. Het dragen van de sokken geeft je een licht gevoel. Je hebt niet langer het gevoel dat je benen zwaar worden of opzetten tijdens je training.


 

De Boscross is heerlijk!

Op 16 december 2018 organiseert Phanos de 16e editie van de Boscross. Onderdeel van het Nationaal Cross Circuit  en het regionaal Runnersworld Cross Circuit.

De Boscross is een echte cross: door de velden en bosschage van het Amsterdamse Bos moet meerdere keren over onverharde paden de heuvel worden beklommen. Je kunt je inschrijven voor individuele wedstrijden voor jeugd, senioren, masters en natuurlijk ook prestatielopen voor de recreanten.

Wie liever over de mooie verharde paden van het bos een mooi parcour loopt, schrijft zich in voor de Bosloop die terug is van weg geweest. De avonturiers van het zachte pad kunnen terecht bij de Nighttrail die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd.

Schrijf je in voor de Boscross, Bosloop of de Nighttrail >> 


 

Verder lopen….

Zaterdag 15 december - Night Trail (Amsterdamse Bos) Slechts 150 inschrijvingen

Zondag 16 december - De Boscross (onderdeel van het Nationaal Crosscircuit)

Zaterdag 20 januari - Vondelparkloop Light the Night Edition
Zondag 21 januari - Vondelpark Classic editie


 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de websites www.fridaynightrun.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar fridaynightrun@phanos.amsterdam voor andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief Friday Night Run is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.