Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Vondelparkloop - # 2019

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:


 

Voorinschrijven (kan nog maar) tot 13 januari!

picture

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen, komt het weekend van de Vondelparkloop snel dichterbij. Wil jij ook meelopen, maar sta je nog niet ingeschreven?

Geen zorgen: inschrijven kan nog tot zondag 13 januari!

Kies dus snel tussen de ‘Light the Night’– of  ‘Race the Day’– editie, en schrijf je vandaag nog in voor de gezelligste loop van Amsterdam!


 

Vondelparkloop – een hardlooptraditie

picture

De Vondelparkloop ‘Race the Day’kent een lange geschiedenis. De eerste editie werd begin jaren ’70 georganiseerd door de toenmalige Amsterdamse Brandweer Sport Verening. Ondertussen wordt dit gezellige evenement in hartje Amsterdam alweer vele jaren georganiseerd door atletiekvereniging Phanos. Dit jaar is zelfs alweer de 45eeditie!

Wil je meer weten over de geschiedenis van deze bijzondere loop? Kijk dan eens op de geschiedenis pagina op onze website.


 

‘Light the Night’ met de mooiste verlichting

picture

In vergelijking met de zondagloop staat de ‘Light the Night’-run nog maar in de kinderschoenen; dit jaar wordt het de 5editie. Toch heeft ook dit evenement alles in zich om een echte klassieker te worden. Met spectaculaire en sfeervolle verlichting langs te route, en natuurlijk gezellig muziek van onze DJ’s, is dit een geweldig lichtpuntje in de donkere maand januari.

Help jij mee het Vondelpark op te lichten op 19 januari?
Vergeet dan niet jouw mooiste hardloopverlichting mee te nemen, zodat we met zijn allen een prachtig lint vormen door het park. Ook dit jaar reiken wij weer een prijs uit voor de mooist verlichte loper – mede mogelijk gemaakt door CLIF bar.


 

Start/Finish – locatie en voorzieningen

picture

De start en finish zijn dit jaar – net als afgelopen editie – bij het Openluchttheater. Van daaruit maken we 1, 2, of 3 rondes door het Vondelpark. Uiteraard zorgen wij voor de nodige voorzieningen rondom het start-finish gebied. Zo worden er extra fietsenrekken neergezet, is er een omkleedtent en zijn er lockers voor je waardevolle spullen.

Echter, de ruimte in het park is beperkt en er is geen speciale kledinginname, dus bereid je goed voor. Ook aan de catering is gedacht – wij zorgen ervoor dat je een lekker kopje warme thee of koffie met iets lekkers kunt krijgen. Neem hiervoor wel contant geld mee, want pinnen is niet mogelijk.

Kijk voor meer informatie over de voorzieningen en een overzichtskaartje van het start-finishgebied op de website.


 

Praktische informatie

picture

Ongeveer een week voor de loop versturen wij een e-mail met praktische informatie aan alle deelnemers van de Vondelparkloop. In deze mail kun je de belangrijkste informatie over het evenement nog eens goed nalezen, zodat je straks goed voorbereid aan de start staat. Hierin staat dan ook alles over het ophalen van je startnummer.

Kun je niet wachten en wil je alvast meer weten? Kijk dan op de websiteonder praktische informatie.


 

Steun het goede doel – Bachi Amaa

Wil jij graag iets extra’s doen voor het goede doel? Jij kunt je, al hardlopend, inzetten voor Bachi Amaa en de kinderen in Nepal. Naast de bijdrage via jouw inschrijving kun je ook zelf een inzamelingsactie opzetten. Doe mee en start jouw sponsorloop – ook voor bedrijventeams!

Bachi Amaa staat zelf ook op de Vondelparkloop, waar ze je meer kunnen vertellen over hun activiteiten in Nepal. Ook verkopen ze ter plaatse speciaal voor de ‘Light the Night’ prachtige mutsen met verlichting – zo blijf je warm én goed zichtbaar in deze koude, donkere maanden. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel, dus loop vooral even bij hen langs.


 

Ga ervoor dit jaar! 20 euro korting op hardloopschoenen

picture

Je begint 2019 goed bij Run2Day. Zorg dat je goed voorbereid aan de start van de Vondelparkloop staat. Met je inschrijfbewijs of startnummer ontvang je 20 euro korting bij Run2Day aan de Overtoom 345 of op de Eerste Oosterparkstraat 234.

Bij Run2Day krijg je één op één advies. Aan de hand van de Run2Day schoenadviesmethode vind je samen met de schoenexperts altijd de juiste match tussen jouw loopstijl en daarbij behorende hardloopschoenen. Ook online ontvang je 20 euro korting bij aanschaf van hardloopschoenen met kortingscode: vondel20run2day

Deze actie is geldig tot 28 februari 2019.


 

Een marathon lopen in 2019?

Wil je een marathon gaan lopen, maar weet je eigenlijk niet goed hoe je je daar het best op voorbereidt? Doe dan mee met de marathoncursus van Phanos. Elke donderdag traint een grote groep lopers van uiteenlopend niveau voor een marathon in het voor- of najaar.

Heb je plannen om al in het voorjaar een marathon te gaan lopen (bijv. Rotterdam)? Schrijf je dan in voor onze marathoncursus. Deze cursus gaat op donderdag 24 januari van start. In 13 wekelijkse trainingen, zorgen we ervoor dat je goed voorbereid aan de start staat van jouw marathon.

Voor alle informatie en inschrijven, kijk je op de website van Phanos >>  Hardloopcursussen bij Phanos

Wil je in het najaar aan de TCS Amsterdam marathon meedoen (of aan een andere najaarsmarathon, zoals Berlijn of New York)? Dan kun je eind april aansluiten bij de cursus gericht op deelname aan een najaarsmarathon.

Maar je hoeft niet tot april te wachten. Je kunt ook nu al meetrainen met een van onze andere loopgroepen; kijk voor een overzicht van onze loopgroepen op >> Phanos Loopgroepen


 

Rondje Mokum

picture

De Vondelparkloop is traditioneel de eerste loop van het Rondje Mokum, een circuit van 7 lopen in en rond Amsterdam. Alle lopen in het rondje worden georganiseerd door de atletiekverenigingen van Amsterdam, en zijn 10 km lang (met een uitzondering van 15 km).

Rondje Mokum is niet alleen bedoeld voor de fanatieke wedstrijdloper, maar is ook heel leuk voor de recreant die wel van een uitdaging houdt.

Doe je aan minstens 4 van de lopen mee in 2018? Dan ding je mee voor prijzen in jouw leeftijdscategorie, en krijg je bovendien een prachtig hardloopshirt als herinnering.


 

Vrijwilligers gezocht!

picture

De Vondelparkloop kan niet zonder de inzet van vele tientallen vrijwilligers. Zowel op zaterdag en zondag kunnen we nog hulp gebruiken, onder andere bij de opbouw, voor de parcours-wacht en bij de drankposten.

Kun je zelf niet meelopen, maar wil je er toch graag bij zijn tijdens dit gezellige evenement? Meld je dan aan en help mee als vrijwilliger.


 
 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de website www.vondelparkloop.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar vondelparkloop@phanos.amsterdam voor andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief vondelparkloop is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.