Bekijk deze e-mail in je browser

 


Lopersnieuwsbrief Atletiekvereniging Phanos - # 2018

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Voorinschrijven voor de Vondelparkloop kan nog tot 13 januari!
  • ‘Light the Night’ met de mooiste verlichting
  • Een marathon lopen in 2019?
  • Loop mee met de Vondelparkloop en steun het goede doel
  • Rondje Mokum
  • Vrijwilligers gezocht!
  • Running-Therapie; lopen om je hooft leeg te maken
  • Amsterdam loopt harder – Wedstrijdagenda

 

Voorinschrijven voor de Vondelparkloop kan tot zondag 23:59!

picture

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen, komt het weekend van de Vondelparkloop snel dichterbij.

Wil jij meelopen op 19 of 20 januari, maar sta je nog niet ingeschreven? Wees er dan snel bij: inschrijven kan nog tot zondag 13 januari 23:59 uur! (en er is géén mogelijkheid tot na-schrijving).

Kies snel tussen de ‘Light the Night’ of  ‘Race the Day’ en schrijf je vandaag nog in voor de gezelligste loop van Amsterdam!

Wist je trouwens dat je ook als team mee kunt lopen? Gezellig samen – met jouw bedrijf, studentenvereniging, sportteam of vriendengroep – alles kan! Wij reiken bovendien een mooie prijs uit aan het snelste team op zowel zaterdag als zondag.


 

‘Light the Night’ met de mooiste verlichting

picture

In vergelijking met de zondagloop staat de ‘Light the Night’-run nog maar in de kinderschoenen; dit jaar wordt het de 5editie. Toch heeft ook dit evenement alles in zich om een echte klassieker te worden. Met spectaculaire en sfeervolle verlichting langs te route, en natuurlijk gezellig muziek van onze DJ’s, is dit een geweldig lichtpuntje in de donkere maand januari.

Help jij mee het Vondelpark op te lichten op 19 januari?
Vergeet dan niet jouw mooiste hardloopverlichting mee te nemen, zodat we met zijn allen een prachtig lint vormen door het park. Ook dit jaar reiken wij weer een prijs uit voor de mooist verlichte loper – mede mogelijk gemaakt door CLIF bar.


 

Een marathon lopen in 2019?

Wil je een marathon gaan lopen, maar weet je eigenlijk niet goed hoe je je daar het best op voorbereidt? Doe dan mee met de marathoncursus van Phanos. Elke donderdag traint een grote groep lopers van uiteenlopend niveau voor een marathon in het voor- of najaar.

Heb je plannen om al in het voorjaar een marathon te gaan lopen (bijv. Rotterdam)? Schrijf je dan in voor onze marathoncursus. Deze cursus gaat op donderdag 24 januari van start. In 13 wekelijkse trainingen, zorgen we ervoor dat je goed voorbereid aan de start staat van jouw marathon.

Voor alle informatie en inschrijven, kijk je op de website van Phanos >>  Hardloopcursussen bij Phanos

Wil je in het najaar aan de TCS Amsterdam marathon meedoen (of aan een andere najaarsmarathon, zoals Berlijn of New York)? Dan kun je eind april aansluiten bij de cursus gericht op deelname aan een najaarsmarathon.

Maar je hoeft niet tot april te wachten. Je kunt ook nu al meetrainen met een van onze andere loopgroepen; kijk voor een overzicht van onze loopgroepen op >> Phanos Loopgroepen


 

Loop mee met de Vondelparkloop en steun het goede doel

Wil jij graag iets extra’s doen voor het goede doel? Jij kunt je, al hardlopend, inzetten voor Bachi Amaa en de kinderen in Nepal. Naast een bijdrage via jouw inschrijving voor de Vondelparkloop kun je ook zelf een inzamelingsactie opzetten. Doe mee en start jouw sponsorloop – ook voor bedrijventeams!

Bachi Amaa staat zelf ook op de Vondelparkloop, waar ze je meer kunnen vertellen over hun activiteiten in Nepal. Ook verkopen ze ter plaatse speciaal voor de ‘Light the Night’ prachtige mutsen met verlichting – zo blijf je warm én goed zichtbaar in deze koude, donkere maanden. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel, dus loop vooral even bij hen langs.


 

Rondje Mokum

picture

Het Rondje Mokum start traditioneel met de Vondelparkloop. Daarna volgen nog 6 lopen in er rond Amsterdam; ideaal voor elke hardloper uit Amsterdam en omstreken. Alle lopen in het rondje worden georganiseerd door de atletiekverenigingen van Amsterdam, en zijn 10 kilometer lang al kun je je ook vaak ook inschrijven voor de 5 kilometer.

Rondje Mokum is niet alleen bedoeld voor de fanatieke wedstrijdloper, maar is ook heel leuk voor de recreant die wel van een uitdaging houdt.

Doe je aan minstens 4 van de lopen mee in 2018? Dan ding je mee voor prijzen in jouw leeftijdscategorie, en krijg je bovendien een prachtig hardloopshirt als herinnering.


 

Vrijwilligers gezocht!

pictureDe Vondelparkloop kan niet zonder de inzet van vele tientallen vrijwilligers. Zowel op zaterdag en zondag kunnen we nog hulp gebruiken, onder andere bij de opbouw, voor de parcours-wacht en bij de drankposten.

Kun je zelf niet meelopen, maar wil je er toch graag bij zijn tijdens dit gezellige evenement? Meld je dan aan en help mee als vrijwilliger.


 

Running-Therapie; lopen om je hooft leeg te maken

picture

Phanos biedt al ruim 10 jaar running-therapie: training voor mensen met een psychiatrische achtergrond of met stemmingsproblematiek, die lopen om hun hoofd leeg te maken. Onder begeleiding van een professionele running-therapeut en een gediplomeerd looptrainer kun je twee keer per week trainen bij loopgroep de Koplopers. Het doel is niet harder-hoger-verder, maar ontspanning en plezier.

De loopervaring binnen de groep is divers. De trainingen zijn daarop aangepast. Eerdere loopervaring is niet strikt noodzakelijk.

De trainingen vinden plaats op maandag van 18-19 uur in het Olympisch Stadion, en op zaterdag van 11-12 uur in het Amsterdamse Bos.

Voor meer informatie, mail naar koplopers@phanos.amsterdam, of bel met trainster Bé van Lotringen: 06-51085683.

 


 

‘Amsterdam loopt harder’ – Wedstrijdagenda

picture

De Vondelparkloop
De winterklassieker van Amsterdam is alweer toe aan haar 45te editie!
Schrijf je tot 13 januari in voor de ‘Light the night’-editie op zaterdag 19 januari of de klassieke ‘Race the day’-editie op zondag 20 januari.

Inschrijven kan hier op >>  www.vondelparkloop.nl

Friday Night Run
Loop elke tweede vrijdag van de maand mee met de Friday Night Run, een sociale duurloop van een uur met verschillende tempogroepen. Zo ga je helemaal fris het weekend in!

Start om 19:30 uur vanuit het Olympisch Stadion en deelname is gratis.
De volgende FnR is op vrijdag 14 februari.

Kijk voor meer informatie op www.fridaynightrun.nl. 

Andere interessante evenementen:


 

Kijk voor meer informatie op de website www.phanos.amsterdam. Met vragen over bovenstaande of andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
   

© 2014-2017 Het Phanos Lopersnieuws is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.