Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Uilenstede VU Polderloop - # 2019

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

 • Geschiedenis VU Polderloop
 • Startnummers af te halen bij Runnersworld Amsterdamse Bos
 • Parcours dit jaar ongewijzigd
 • Praktische info
 • Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos vertelt…
 • Eens iets anders proberen? Kom trainen bij Sportcentrum VU!
 • Aquila
 • Doortrainen na de VU Polderloop?
 

Geschiedenis VU Polderloop

De VU Polderloop is een gezellige loop dat van oudsher wordt georganiseerd door een paar leden van een loopgroep van Phanos. Het is een loop voor iedereen waarbij gezelligheid en laagdrempeligheid voorop staat! In 1987 werd de loop voor het eerst georganiseerd. Destijds werd alles met de stopwatch getimed en moesten lopers bij binnenkomst hun eigen tijd onthouden. Wat een charme. Na 1999 was er een radiostilte rondom de VU Polderloop.

In 2013 werd de Polderloop nieuw leven in geblazen. De stopwatch heeft plaats gemaakt voor elektronische tijdregistratie. Maar de charme, – door de polders aan de grens van Amsterdam rennen op een DONDERDAG-avond – is behouden gebleven. De loop wordt tegenwoordig medegeorganiseerd door Aquila en Sportcentrum VU. Ook hebben zich enkele sponsors zich verbonden met de VU Polderloop: Runnersworld Amsterdamse Bos, Lingotto, Merkelijkheid en Fysiofysiek.

Heb je zin om nog voor de zomervakantie met een mooie loop mee te doen?
Schrijf je dan zo snel mogelijk in! De voorinschrijving is geopend tot en met maandag 3 juni 2019 tot 15.00 uur. Inschrijven kan via: http://vupolderloop.nl/inschrijven/.

Op de wedstrijdavond is er na-inschrijving voor zover er nog startnummers beschikbaar zijn. Voor meer praktische informatie ga naar   http://vupolderloop.nl/home/.

Tot 6 juni!

 

Startnummers af te halen bij Runnersworld Amsterdamse Bos

Dinsdag 4 tot en met donderdag 6 juni 2019 tot 15.00 uur kunnen lopers die zich voor-ingeschreven hebben hun startnummer al op halen bij Runnersworld Amsterdamse Bos, Amsterdamseweg 507 in Amstelveen. Op donderdag 6 juni kan je je ook na-inschrijven bij Sportcentrum VU. Dit kan alleen als er nog startnummers beschikbaar zijn.

 

Parcours dit jaar ongewijzigd

Het parcours van de Uilenstede VU Polderloop is ten opzichte van vorig jaar niet gewijzigd. De start en finish is voor het Sportcentrum VU. Het is een rondje van 5 km, dat voor de 10 km twee keer gelopen wordt.

Het parcours voert door de sfeervolle Middenpolder, rond de sportvelden bij ‘de Aanloop’ en de Joodse begraafplaats ‘Gan Hasjalom’. Het is een mooi en snel rondje met afwisselend uitzicht. Bekijkhier de details van het parcours.

 

Praktische info

Over een ongeveer een maand klinkt het startsignaal voor de VU Polderloop. We duimen dat het net als vorig jaar heerlijk loop- weer met een aangename temperatuur wordt. Dit biedt een gezellige nazit met een verfrissing na afloop van de wedstrijd.

Wat praktische zaken:

 • Bij de start/finish en dus het 5 km punt voor de 10 km is een waterpost. Onderweg op het parcours niet.
 • Kleed je niet te warm als het zonnig is, in de polder kan het ’s avonds nog lekker warm zijn.
 • Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. Er zijn geen kluisjes aanwezig. Je kunt je waardevolle spullen wel afgeven bij de na-inschrijfbalie maar dat is op eigen risico.

Kijk voor de laatste praktische informatie op de website

 

Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos vertelt…

picture

Voor het vierde jaar op rij is  Runnersworld Amsterdamse Bos  partner van de Uilenstede VU Polderloop. Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos vertelt: ‘Een mooie uitdaging de Uilenstede Vu Polderloop! Ook dit jaar zijn wij weer blij dat we aan het evenement verbonden zijn. Op vertoon van je inschrijfbevestiging geniet je 10% korting op de volledige schoenen- en kledingcollectie!

Bij  Runnersworld Amsterdamse Bos  kun je terecht met al je hardloopvraagstukken. Voor advies over bijvoorbeeld schoenen, kleding, voeding en schema’s staat de deur altijd wagenwijd open. (Hard)loop gerust eens langs bij onze volledig vernieuwde winkel en stel al je vragen! Succes met de trainingskilometers en geniet straks in de mooie polders van Amsterdam/Amstelveen!’

 

Eens iets anders proberen? Kom trainen bij Sportcentrum VU!

pictureSportcentrum VU biedt meer dan 35 verschillende sporten aan, van fitness tot yoga en van zaalvoetbal tot boksen. Het sportcentrum is in 2016 uitgebreid van 2.900m2 naar ruim 6.200m2. Er is een nieuwe fitnesszaal aangebouwd van twee verdiepingen. Toegevoegd zijn een vechtsportzone, nieuwe studio’s en een Health & Performance Store. Ondanks die groei vinden we het belangrijk dat het echte clubgevoel blijft bestaan.

Sportcentrum VU is een ultramodern en multifunctioneel sportcentrum, maar tegelijkertijd ook sociaal en gezellig. Een plek waar nieuwe kampioenen geboren worden en onvergetelijke ervaringen worden gerealiseerd. Kijk eens op www.sportcentrumvu.nlvoor meer info & abonnementen.

 

Aquila

picture

Aquila is dé studenten atletiekvereniging van Amsterdam. De vereniging kenmerkt zich door een mix van sport en gezelligheid. Er wordt regelmatig deelgenomen aan grote en kleine wedstrijden, waaronder de Batavierenrace en verschillende Nationale Studentenkampioenschappen.

Ben je student en wil je bij een gezellige vereniging aan atletiek of hardlopen doen, dan is Aquila de ideale plek. Bij Aquila vind je altijd mensen van je eigen niveau. Kijk voor meer informatie op www.asavaquila.nl.

 

Doortrainen na de VU Polderloop?

Wil je graag wat meer leren over looptechniek, sneller leren lopen of eens in een groep trainen? Wanneer je dit zou willen maar er nooit toe bent gekomen, kom dan nu meetrainen. Phanos, Aquila en Sportcentrum VU bieden training aan op elk niveau.

Meer informatie hierover vind je op de websites:

 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de website www.vupolderloop.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar polderloop@phanos.amsterdam of contact opnemen met de organisatie.

 
 
 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief Uilenstede VU Polderloop is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.