Bekijk deze e-mail in je browser

 


Lopersnieuwsbrief Atletiekvereniging Phanos - # 2019

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Schrijf je snel in voor de Olympisch Stadionloop
  • De Boscross; Cross of Trail, weet jij al wat het wordt?
  • De Friday Night Run – Een leuke (gratis) social run met pacers
  • Cursus Vondelparkloop
  • Cursus NN Egmond Halve Marathon
  • Een marathon lopen in het voorjaar? Begin nu!

 

 

Schrijf je snel in voor de Olympisch Stadionloop!


picture

Op 10 November kun je weer meedoen aan de Olympisch Stadionloop. De inschrijving is geopend voor individuen en bedrijven/onderwijsteams.

 

Zowel in 2017 als in 2018 zat de loop helemaal vol dus schrijf je snel in via >> Inschrijven.nl/OlympischStadionloop >> 

Voor meer informatie kijk je op de website. Let op! Na-inschrijving is niet mogelijk.

De Olympisch Stadionloop
Elk jaar organiseert Phanos in samenwerking met UNICEF de Olympisch Stadionloop. Vorig jaar bracht de loop meer dan 10.000 euro op voor Unicef.

Het jaarlijkse hardloopevenement start in het Olympisch Stadion en bestaat uit drie afstanden: kinderloop, 5 km en 10 km. De 5 km is eveneens het strijdtoneel van de onderwijsloop. Bij de 10 km kun je kiezen om te lopen als recreant, met collega’s aan de bedrijvenloop of bij de wedstrijdloop.

De kinderloop (800m) is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar, eventueel vergezeld door hun ouders. Er worden in vier verschillende categorieën prijzen uitgedeeld: jongens t/m 8 jaar, meisjes t/m 8 jaar, jongens 9 t/m 12 jaar en meisjes 9 t/m 12 jaar. 

Het programma is:
10.25 uur – 800m kinderen t/m 8 jaar en ouder met kind (t/m 8 jaar)
10.40 uur – 800m kinderen 9 t/m 12 jaar
11.00 uur – 5 km prestatieloop en onderwijsloop
12.00 uur – 10 km wedstrijd, prestatie- en bedrijvenloop

Van elke individuele inschrijving aan de 5 of 10km gaat € 1,50 en bij de kinderloop € 0,50 naar UNICEF (maar meer geven mag ook). Houd Facebook en Instagram in de gaten voor belangrijke updates en om alvast in de stemming te komen.

 

De Boscross; Cross of Trail, weet jij al wat het wordt? 

picture

De Boscross vindt dit jaar weer plaats op 14 en 15 december! Ga je voor de cross, trail of toch voor asfalt? 

 

Schrijf je in of kijk voor meer informatie op www.boscross.nl.

Houd je van competitie, ben je een doorzetter en houd je van een uitdagend parcours?

Kom op 15 december naar de cross! Ga je strijd aan met jezelf én met de tegenstand. Voor jeugd, junioren, senioren, masters en elite zijn er aparte starts! Een prachtige uitdaging. Daarna kun je heerlijk bijkomen in een gezellige kerstsfeer. Bij de elite wordt de Nederlandse top verwacht voor deze race uit het Nationaal Crosscircuit. 

 

Wil je kennismaken met trail en vooral genieten van het mooie parcours?

Ga dan op 14 december voor de Day Trail (11 km) over de onverharde paden van het Amsterdamse Bos. Maak kennis met trail running en ontdek nieuwe paadjes in het Amsterdamse Bos die je nog niet kende! 

 

Ben je een ervaren trail runner, houd je van hardlopen in de natuur en ben toe aan een nieuwe uitdaging? 

Schrijf je dan in voor de Night Trail (17 km) op 14 december! Een beperkt aantal deelnemers krijgt de kans om in het donker (met een hoofdlampje!) een uitdagende trail door het Amsterdamse Bos te lopen. Inschrijvingen gaan hard, dus wees snel!

 

Houd je van het Bos, maar blijf je liever op de gebaande paden? 

Kom dan naar de Bosloop! Een prachtige loop van 10km over de verharde paden van het Amsterdamse Bos. Een heerlijk begin van het weekend op zaterdag 14 december in de middag! 

 

Volg ons

Houd Facebook en Instagram in de gaten voor belangrijke updates en om alvast in de stemming te komen! 
 

De Friday Night Run – Een leuke (gratis) social run met pacers

Elke tweede vrijdag van de maand een mooie en gezellige (d)uurloop vanaf het historische Olympisch Stadion onder begeleiding van ervaren pacers.  De Friday Night Run is een gratis social run voor zowel wedstrijd- als recreatie- sporters. Lekker een uur hardlopen met anderen; goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid!

We rennen een uur lang op een snelheid van 9K (kilometer) 10K, 11K, 12K of 13K per uur onder begeleiding van een pacer/haas. Voor elk van deze snelheden is een ervaren pacer geregeld. Kun je geen uur rennen? We hebben ook een groep van 45 minuten die 6 kilometer loopt, dat is ongeveer 8K per uur.  Iedereen kan meerennen : )

Start: 19.30 met een warming up vooraf.

De volgende Friday Night Run is op 8 november aanstaande

Na afloop staat er gratis sportdrank in de kantine om bij te tanken. Daarna is volop gelegenheid om verder bij te komen onder het genot van een drankje. Kleedkamers (douches) en kluisjes zijn gratis beschikbaar.

Inschrijving niet nodig. Aanmelden mag, vragen stellen ook via fridaynightrun@phanos.amsterdam


 

Cursus Vondelparkloop

Op 18 en 19 januari 2020 staat de enige echte Vondelparkloop op de kalender. Een echte klassieker in Amsterdam.

Keuze te over; loop 10 km door een feestelijk verlicht park op zaterdagavond, of kies voor 2 of 3 rondjes op de zondagochtend. De organisatie maakt er een mooi feest van.

Vanaf eind oktober organiseert Phanos cursussen die speciaal gericht zijn om je goed voor te bereiden op de 10 kilometer.

Kijk voor meer informatie op de pagina Cursus Vondelparkloop >> Cursus Vondelparkloop
Voor aanmelden (of meer informatie) neem je contact op met Ron Jansen >>  via verenigingsmanager@phanos.amsterdam.


 

Cursus NN Egmond Halve Marathon

picture“Als hardloper moet je één keer in je leven aan dit heroïsche evenement hebben deelgenomen.”, aldus de organisatie van deze roemruchte halve marathon over het strand en door de duinen. De volgende editie vindt plaats op 12 januari 2020.

Bij Phanos bereid je jezelf –  onder leiding van een gediplomeerde en ervaren trainer – in twee maanden voor op dit prachtige event. Je traint samen met andere lopers die hetzelfde doel hebben als jij: serieus trainen in een gezellige groep.

Trainingen vinden op donderdagavond plaats in het Olympisch Stadion (vanaf 14 november).

Kijk voor meer informatie op de cursuspagina van Phanos. 

Je kunt ook een mail sturen Ron Jansen, verenigingsmanager bij Phanos; hij kent alle details. Of meld je gelijk aan bij Ron, dat kan ook >> verenigingsmanager@phanos.amsterdam.


 
   

Een marathon lopen in het voorjaar? Begin nu!

pictureDenk je eraan om in het voorjaar een marathon te lopen, maar weet je eigenlijk niet goed hoe je je daar het best op kan voorbereiden? Doe dan mee met de marathoncursus van Phanos.

Elke donderdag traint een grote groep lopers van uiteenlopend niveau met hetzelfde doel: een marathon lopen.

De cursus start in januari, maar wil je nu alvast komen trainen?

Doe dan mee met de Egmond-cursus, die je voorbereidt op de halve marathon. Kijk voor meer informatie op de pagina hardloopcursussen >> hardloopcursussen Phanos

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Schrijf dan een email aan Ron Jansen – verenigingmanager bij Phanos – verenigingsmanager@phanos.rotterdam


 

Kijk voor meer informatie op de website www.phanos.amsterdam. Met vragen over bovenstaande of andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
   

© 2014-2017 Het Phanos Lopersnieuws is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.