Bekijk deze e-mail in je browser

 


Nieuwsbrief Boscross - # 2019

 

Hallo Loper,

In deze nieuwsbrief:

  • Aftellen tot de Amsterdamse Boscross
 

Aftellen tot de Amsterdamse Boscross

Opgelet: op 14 & 15 december het weer zover: de Amsterdamse Boscross!
De inschrijving is nog geopend tot en met 7 december 2019.

Kies jouw wedstrijd uit via de website van de boscross en schrijf je in.
Je kunt kiezen uit crossen, trailen (avond & dag), of een heerlijke run – de originele bosloop – door het bos.

Crossen op zondag: doe ook mee!

Op zondag 15 december geniet je van de mooiste cross van de Randstad. Of je nu een ervaren of beginnende hardloper bent, de Boscross is dé manier om het Amsterdamse Bos te ervaren. Het parcours voert over bospaden, ruiterpaden, modder en gras. Per ronde wordt bovendien twee keer de heuvel beklommen; het hoogste punt van Amsterdam.

Klik hier voor het volledige overzicht van de crosswedstrijden en alle links om je in te schrijven >> Boscross.nl/Crosswedstrijden

De heuvel aanvallen

Hoe beklim je nou die heuvel? Luuk Wagenaar van Team Distance Runners geeft een tip: “Mijn oude trainer zei altijd: “heuvel af win je de wedstrijd”. Natuurlijk is heuvel  op ook belangrijk. Dus zorg dat je omhoog ritme maakt en goed je knieën inzet. Maar houd vooral ook wat over om naar beneden toe echt goed te kunnen lopen. Niet te passief! Niet achteroverer hangen, waardoor je gaat glijden, maar voorover en de heuvel aanvallen! Op die manier kom je het snelst beneden.

Bekijk hier de volledige video met Luuk Wagenaar van TDR: https://www.youtube.com/watch?v=P0QH79Kyss8

Trail running en bosloop op zaterdag

Ook op zaterdag is er een prachtig programma! De dag start met de Bosloop. Een prestatieloop van 10 kilometer. Later op de dag de day trail (11 km) en de night trail (17 km). Deelnemers van de night trail lopen met een hoofdlampje in het donker over de onverharde paden van het Amsterdamse Bos.

Klik hier voor het volledige overzicht en alle links om je in te schrijven >> Boscross.nl/Bosloop&Trail

Nieuwe finish locatie

De start is dit jaar aan de Duizendmeterweg (te bereiken via de Bosbaan). Een prachtige knusse finishlocatie. Dit jaar vindt de Boscross weer plaats in het weekend voor de kerstvakantie, dus reken op een gezellige kerstsfeer.

Voor meer info, zie: http://boscross.nl/bereikbaarheid/.

Supporters zijn dus ook van harte welkom!

Laatste info

Ben je al ingeschreven? Alle deelnemers ontvangen in de week voor de wedstrijd bericht!

RunnersFysio

Onze sponsor RunnersFysio is gevestigd aan de kop van de Bosbaan. Bas van der Valk en zijn collega’s specialiseren zich in hardlopers en hardloopblessures. Blessures voorkomen, terwijl je naar een grote wedstrijd toewerkt? Die begeleiding bieden zij ook.

Check it out op de Facebookpagina van RunnersFysio >> RunnersFysio op Facebook

 

 

 


 
 
 
 

Kijk voor meer informatie op de website www.boscross.nl. Met vragen over bovenstaande kun je mailen naar boscross@phanos.amsterdam voor andere activiteiten van Phanos kun je mailen naar verenigingsmanager@phanos.amsterdam.

 
 
   

© 2014-2017 De Nieuwsbrief Phanos Boscross is een uitgave van Amsterdam Loopt Harder en wordt verzonden door atletiekvereniging Phanos Amsterdam. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar deelnemers aan een van onze vorige loopevenementen en andere geïnteresseerden. Je kunt je aanmelding zelf hier wijzigen of afmelden, indien je tijdelijk of definitief geen prijs stelt op toezending.